FRÅGA FREJA Ställ din juridiska fråga här. Kostnadsfritt svar inom 48h

Vem är juristen Josefine?

Josefine Gyllenram är en av juristerna på Freja Partner och har arbetat hos oss sedan starten. Hon har utbildat sig på Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet där hon fick sin juristexamen. Vi har ställt några frågor till Josefine för att lära känna henne bättre.

Hur kom det sig att du blev jurist?

Jag har alltid velat läsa juridik och efter gymnasiet var det ett självklart val för mig att söka till juristprogrammet.

 

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Det är att få arbeta med affärsjuridik på så många olika plan. Jag har mycket klientkontakt vilket är både roligt och givande, och jag ställs ständigt inför nya spännande utmaningar.

 

Det är extra roligt att arbeta på en juristbyrå som Freja Partner. Här är det högt i tak och det är en nytänkande och dynamisk byrå. Vi arbetar med ett nytt och speciellt koncept inom företagsjuridik och det är en del i arbetet att vara med och utveckla företaget. Vi jurister är med och påverkar verksamheten vilket är en aspekt till att arbetet blir väldigt varierat.

 

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?

Det är verkligen stor variation och ingen dag är den andra lik vilket är väldigt kul. Ena dagen är det process i domstol, en annan dag är det genomgång av underlag inför en tvist, och en tredje dag sitter jag med avtalsskrivande.

 

På vilket sätt hjälper du dina klienter?

För mig är det viktigt att klienten alltid känner sig trygg. Juridik kan kännas som ett svårt och tungt ämne och många har en känsla av att inte ha kontroll. Här vill jag göra skillnad och jag försöker att alltid vara rak och ärlig mot mina klienter. Jag förklarar juridik på ett enkelt och lättillgängligt sätt så att klienter får en förståelse och inblick i processen.

 

Vad gör du när du inte jobbar?

Jag har ett intresse för matlagning och gillar att spendera tid i köket för att testa mig fram till nya maträtter. Jag gillar också att gå på yoga då det hjälper mig att fokusera i arbetet. Därutöver så är jag intresserad av aktiemarknaden och sysslar en del med trading.

Kategorier
Medarbetare
Författare

Freja Partner


Freja Partner - framtidens juristbyrå