FRÅGA FREJA Ställ din juridiska fråga här. Kostnadsfritt svar inom 48h

Var började vår nya jurist George sin bana?

George Jansizian är född i Sverige, men föräldrarna är från Libanon och kom till Sverige 1989. För dem var det viktigt att George tog chansen att få en bra utbildning här i Sverige. Mamma ville att han skulle bli pilot, pappa ville att han skulle bli jurist. Som barn ville han bli hiphop-artist, taxichaufför eller komiker. En dag var han i sin pappas pizzeria i Älmhult och träffade en man som var advokat. Mannen hade mycket pondus, han var rolig och pratade på ett speciellt sätt som fascinerade George. I 5 år har han nu varit jurist, och sedan i maj jobbar han hos oss på Freja Partner.

Vilka egenskaper har du som gör dig till en bra jurist?

Jag är väldigt social och har intresse av att hjälpa människor. Med åren har jag byggt upp ett klokskap som är viktigt i flera sammanhang. Som jurist behöver du snabbt analysera vilka hinder och möjligheter som finns. Vid en tvist är det viktigt att veta vilka utmaningar som är värda att strida för. Det kan till exempel vara en kund som sitter i en dålig sits och har små möjligheter att få en bra utgång. Det bästa är då att få kunden att förstå detta, och hitta ett sätt för parterna att mötas. Målet är att åstadkomma ett utfall som känns bra för alla.

Jag gillar också att argumentera, jag brukar få höra från mina vänner att jag ofta har ”svar på tal” för att utrycka mig snällt. Jag gillar att bygga utredningar och samla material. Den stora utmaningen är att utgå från det material jag har, och utifrån det argumentera och kämpa för att få till det bästa möjliga utfallet.

 

Nu har du varit hos oss på Freja Partner i fyra veckor. Vad har du fått för intryck hittills?

Freja Partner är väldigt nytänkande och jag gillar entreprenörsandan som finns. Det har varit lätt att komma in arbetet, det är bra kollegor och det har varit högt tempo från första dagen. Jag gillar också att vi har en så nära kontakt med våra kunder. Eftersom kunderna är avtalskunder genom sina abonnemang blir vi mer som en partner till dem, jag fungerar ungefär som deras jurist ”in-house”.

 

Vad har du för tidigare erfarenheter inom juridiken och vad kommer du att rikta in dig på nu?

Jag har arbetat på LRF-konsult i 4 år och hade ungefär samma uppgifter som jag har här på Freja, allt från att upprätta avtal till att företräda i tvist. Jag är van vid att arbeta proaktivt men företräder också mina kunder i domstol. Min inriktning har främst varit affärsjuridik och köprätt, men har även arbetat med fastighetsrätt, generationsskifte och familjerätt. Under mina tidigare anställningar har jag fått hålla i många föreläsningar, vilket är något jag älskar att göra.

Här på Freja är det affärsjuridik som jag kommer ha fokus på, jag tycker att det är väldigt roligt! Jag kommer kunna företräda i tvister om det behövs. När en kund som jag haft mycket kontakt med hamnar i en tvist brukar det vara naturligt att jag följer kunden och även företräder dem i domstolen.

Du verkar trivas mycket bra med ditt arbete. Är det något speciellt du längtar efter när du går upp på morgonen?

Det bästa med jobbet är de fysiska mötena med kunder. De tycker jag är allra roligast, det passar mig som är social och gillar att prata. De är i mötena som jag utmanas som mest eftersom jag måste vara pedagogisk. Jag tycker att det betyder mycket att kunna se kundens olika reaktioner i samtalet, att anpassa min rådgivning och att bryta ner juridiken för människor som inte är insatta.

Jag gillar komunikationen mellan människor och jag gillar att analysera. Det kommer även in i min andra roll där jag dömer fotboll upp till elitnivå. Där gäller det att vara påläst och att läsa av människor. Det finns många likheter mellan att vara jurist och fotbollsdomare. Jag har egenskaper som jag har nytta av i båda rollerna, som jag kan utveckla i ena arbetet och ta vidare till det andra.

 

Vad är det häftigaste du varit med om som jurist?

Det var när jag fortfarande studerade och fick möjlighet att göra praktik i Bakersfield i Kalifornien. Jag sökte praktikplatsen via en stiftelse, antagningsprocessen var lång i flera steg och till slut fick jag besked om att jag fått platsen. Praktiken var på domstolsverket i Bakersfield, det var intressant att se hur ett annat lands lagstiftning fungerade i praktiken. Jag fick delta under stora domstolsförhandlingar, åka med sheriffer, poliser, spaningshelikoptern med mera. Det var riktigt häftigt och en upplevelse som nästan inte går att få tag på.

 

Du har berättat att du dömer fotboll på elitnivå. Spelar du själv fotboll och vad gör du mer när du inte arbetar som jurist?

Jag har spelat fotboll sedan jag var 6 år, men blev tillslut tvungen att göra ett val. Jag hittade min grej inom fotbollen och det var att döma, det passar mig. Det är mycket förberedelser innan en match och jag lägger en del tid på min roll som domare. Jag tränar mycket och kombinerar domarskapet med kampsport som jag också utövat sedan jag var 6 år. Då började jag med karate, när jag var 15 år blev det thaiboxning och nu är det mest BJJ, Grappling och MMA. Förutom att träna umgås jag med min sambo, mina vänner och blir det tid över försöker jag resa iväg eller njuta av en fotbollsmatch.

Kategorier
Medarbetare Nyhet
Författare

Freja Partner


Freja Partner - framtidens juristbyrå