FRÅGA FREJA Ställ din juridiska fråga här. Kostnadsfritt svar inom 48h

Vad gör Andreas som regionansvarig?

Andreas Kristensen har studerat till civilekonom på Högskolan i Borås, efter det fick han med sig erfarenheter som företagsrådgivare på bank, och kom sedan till Freja Partner. Här började Andreas som regionansvarig, då var Freja Partner relativt nystartade och växte redan då i hög fart. Att han kunde vara med och påverka verksamheten var en faktor som gjorde att han landade just här, och att jobbet fortfarande är så roligt och givande.

Som regionansvarig är Andreas roll att arbeta med både nya och befintliga kunder och jobba för goda kundrelationer. Regionen han ansvarar över går från södra Göteborg ner till Halmstad vilket gör att det blir mycket resande i arbetet. Han träffar mycket människor och den personliga relationen är A och O. “Jag säljer egentligen mig själv” säger Andreas som lär känna kunderna väl.

 

Hur är det att ha dig som kontaktperson då? “Det är fantastiskt” säger Andreas och skrattar. “Kunderna vet att de kan ringa mig när som helst och få snabba svar på sina frågor. Om det är något jag inte kan svara på skickar jag frågan vidare till kundens jurist här på Freja. Det händer att personer som träffar mig första gången tror att jag är jurist. Jag har lärt mig mycket inom juridik av att arbeta här och även under mina år som företagsrådgivare”. När Andreas träffar nya företag så gör han en riskanalys över verksamheten. I nuläget har många av dem inga problem, men är inte heller medvetna om riskerna i till exempel deras bransch. Det kan finnas många osäkerheter som lurar runt hörnet och då gäller det att göra företagen medvetna.

 

”Utöver att presentera Freja Partners affärsnytta och att arbeta med hantering av våra tjänster handlar mitt arbete om att vara med och utveckla kundernas verksamheter. Jag gör inte bara företagen medvetna om risker utan hjälper bland annat till med förbättringar i verksamheten, med verktyg som förenklar deras vardag, och gör kunderna tryggare som företagare” säger Andreas.

 

På frågan om hur en vanlig dag på jobbet ser ut är svaret att det inte finns några vanliga dagar. “I går spenderade jag en heldag i Halmstad till exempel, det blir mycket resande. Jag lägger stor del av min tid ute hos kunder, lär känna nya människor, och hjälper befintliga kunder med de dem behöver hjälp med. Jobbet som regionansvarig innebär allt från att sitta i många telefonsamtal, boka möten, administration, köpa bullar, följa upp, bilresor med mera.”

 

Att lära känna många verksamheter och branscher ser Andreas som något av det roligaste med jobbet. Dels att träffa nya människor men också att till exempel få komma ut produktion och se hur tillverkningen på olika företag går till. Att möta företag som har ett problem och kunna hjälpa till och göra stor nytta är en annan del som känns väldigt roligt med arbetet enligt Andreas.

 

Dagarna på jobbet blir oftast långa och det finns inte mycket tid över till fritid för Andreas just nu. Han har ett stort intresse av fotboll men då han inte spelar själv längre tränar han löpning, simning och en del på gym den tiden som finns. Börsen är också något som intresserar Andreas som har lite koll på aktier, och när han sätter sig ner för att läsa en bok blir det just nu Sapiens. “Jag gillar personlig utveckling och att lära mig nya saker överhuvudtaget. Boken handlar om varför vi människor är som vi är. Den kan jag absolut tipsa om!” säger Andreas.

Kategorier
Medarbetare Nyhet
Författare

Freja Partner


Freja Partner - framtidens juristbyrå