FRÅGA FREJA Ställ din juridiska fråga här. Kostnadsfritt svar inom 48h

Marknaden var redo för digital signering

Från att ha sett ett problem som borde kunna lösas på ett smidigare sätt lanserade de två vännerna en ny plattform på mindre än ett år. Nu används deras e-signeringstjänst av allt från enmansföretag till miljardbolag och de har gått från att vara en start up till en scale up. Vi har fått en intervju med grundaren av Verified, Tommy Flemström.

2011 satt Tommy Flemström tillsammans med en kollega och funderade på hur man kunde göra administrationen kring signering av avtal smidigare. Det traditionella sättet att skriva under ett avtal är att de fysiska papperskopiorna skickas mellan de olika parter som ska skriva under, där den sista personen sedan postar avtalet tillbaka till avsändaren. Många avtal kan idag skickas via mail för att skrivas ut, skrivas på, scannas in och mailas tillbaka. Båda tillvägagångssätten är omständliga och medför risker.

 

”Jag och min kompanjon såg att det fanns stor potential att göra avtalssignering smidigare, 2012 startade vi plattformen och under 2013 lanserade vi Verified. Vi hade en obearbetad marknad framför oss där vår tjänst var något helt nytt som ingen var van vid. Samtidigt var marknaden mogen och redo att ta till sig digital avtalssignering.” säger Tommy Flemström, grundare och VD på Verified.

 

Verifieds tjänst är en webbaserad plattform för e-signering och e-autensering som alla kan använda och som fungerar för all typ av signering. Genom Verified kan du signera offerter, ordergodkännande, hyresavtal, projektavtal och mycket mer. Som användare loggar du in i Verifieds portal och administrerar enkelt dina ärenden och signeringsprocesser, och som mottagare av ett dokument är allt du behöver en internetuppkoppling för att kunna signera.

 

”När du använder vår tjänst kan du följa ett skickat dokument i realtid och se när det levererats, när mottagaren öppnat, när mottagaren läst osv. Dokument blir spårbara, administrationen minskar avsevärt och processerna blir mycket smidigare. Vi har integrerat alla större signeringsmetoder i Skandinavien och avsändaren väljer vilken metod som ska användas. Det enklaste flödet är att avsändaren laddar upp en pdf och lägger till en mottagare som godkänner genom e-postsignering.” säger Tommy.

 

E-postsignering är i de allra flesta fall juridiskt bindande med undantag för branscher som bank och finans. Där måste man uppnå personkännedom vilket man gör genom tex BankID som finns integrerat i Verified tjänst och som alla kan använda sig av.

 

”Vi har operativ verksamhet i Sverige och Norge, och vi satsar på att bli globala. Tillväxt är vårt största fokus just nu, vi skalar upp och växer väldigt snabbt. Eftersom vår bransch är i ständig förändring och vi måste vara snabbfotade för att hänga med. Precis som kontanterna är papper och penna på väg bort.” säger Tommy.

 

Samarbetet mellan Verified och Freja Partner innebär att du aktiveras i Verifieds plattform när du blir medlem hos Freja Partner. Där får du 5 gratis signeringar för att kunna testa verktyget. I portalen laddar du enkelt upp det som du vill ha signerat, väljer signeringsmetod och skickar till mottagaren. Oavsett vad du behöver ha signerat kommer Verified att korta dina ledtider, minska administrationen och ge dig högre spårbarhet.

Kategorier
Tjänster
Författare

Freja Partner


Freja Partner - framtidens juristbyrå