FRÅGA FREJA Ställ din juridiska fråga här. Kostnadsfritt svar inom 48h

Månadens tema: Digitalisering

Digitalisering är inte bara temat för februari utan egentligen för hela 2018, då vi på Freja Partner satsar stort på att fortsätta digitalisera vårt arbete. Processen började redan under 2017 när vi lade stort fokus på att använda smidiga, digitala verktyg för att göra vårt arbete effektivare och mer anpassat till våra kunders önskemål. Men precis som vår VD Erik Johansson svarar i intervjun med realtid.se på frågan hur vi förbereder oss för digitaliseringen så är det inte något man förbereder sig inför, utan något som måste pågå löpande.

 

Digitala mötesrum och digitala signeringar

Två delar som vi drog igång med under 2017 var digitala mötesrum och digitala signeringar. Genom vårt samarbete med Verified erbjuder vi digital avtalssignering så att även våra kunder kan bli mer digitala, vilket känns väldigt kul! Nu slipper du skriva ut avtal, leta upp en penna, skriva under, scanna in och maila iväg. Med digital avttalssignering legitimerar du dig med BankID eller andra godkända digitala signeringsmetoder.

 

Digitala mötesrum innebär att vi har konferensrum utrustade för videosamtal. Vi kommer nu att kunna träffa dig som kund på ett mer personligt sätt än ett vanligt telefonsamtal. De digitala mötesrummen ger dig möjlighet att ha våra möten just där du befinner dig. Du slipper restid och att anpassa ditt schema utifrån ett besök hos oss.

 

Våra arbetsprocesser

Vi jobbar även med digitaliseringen lite mer bakom kulisserna och tar hjälp av digitala verktyg i vårt eget arbete. När vi växer i den takt som vi gör gäller det att hänga med i våra rutiner och att hela tiden kunna ge er kunder snabb och bra service. Vi har verktyg som hjälper oss att lägga fokus på rätt saker och effektiviserar det som behövs, allt från att ge er snabbare återkoppling till att ha struktur i våra kalendrar. Även de juridiska ärendena hanteras i system som ökar sekretessen, gör jävskontrollerna tydligare, administrationen effektivare och uppföljningen bättre.

 

Vi har nu startat en resa tillsammans med ett IT-konsultbolag som specialiserat sig på mobila lösningar. Detta kommer att hjälpa oss på Freja Partner att ta oss vidare på den digitala resan. Det är ett långsiktigt projekt som kommer att pågå under hela 2018. Vad detta kommer att innebära berättar vi mer om här på bloggen fram över. Håll utkik!

Kategorier
Månadens Tema Nyhet
Författare

Freja Partner


Freja Partner - framtidens juristbyrå