FRÅGA FREJA Ställ din juridiska fråga här. Kostnadsfritt svar inom 48h

Högt tempo när Malin är tillbaka på jobbet

Ett nytt kontor i Krokslätts Fabriker, fler jurister och fler kunder. Det är vad som mötte Malin Sjöblom när hon kom tillbaka till Freja Partner från sin föräldraledighet i augusti. Malin har varit med sedan starten och följt Freja Partners resa, och nu var det en stor utveckling som skett sedan föräldraledigheten började i maj 2017.

Hur känns det att vara tillbaka på jobbet?

Det är jättekul att vara tillbaka! Även om det är fullt ös hemma när man har två småbarn så är det ett helt annat tempo här. Alla faktorer kring att komma tillbaka är positiva. Det är roligt att se hur Freja har växt, att vi blivit fler jurister och många medlemmar på så kort tid. Arbetet är utvecklande och den sociala biten är väldigt givande, att träffa mycket människor är en del av det som är så roligt med detta yrket.

 

Vad är det bästa med att vara föräldraledig kontra att arbeta igen?

Det är ett privilegium att vara föräldraledig så länge, och att ge sina barn 100 {ce93ad70f45f72dec8f69b3113e24fc50dfb799207ecf9ea5df937bd48642185} uppmärksamhet. Det bästa med att arbeta här igen är att det är stimulerande och jag känner att jag utvecklas. Jag är sådan som person, det sporrar mig att lära mig nya saker och jag drivs av att utvecklas.

Det som är likheten är däremot att man sätter någon annan först. Hemma är det barnen som får fullt fokus, och här ligger fokuset på kunden och att ge bästa möjliga bemötande och service.

 

Du är regionansvarig för Bohuslän, hur ser din arbetsroll ut?

Jag jobbar kring bland annat Hisingen, Kungälv, Stenungsund, Uddevalla och Trollhättan. De är skönt att vi har våra olika ansvarsområden, då blir man mer bekant med området och får till exempel bättre koll på vilka företag som finns i trakterna. I mitt arbete blir det mycket telefonsamtal och mycket resande. Jag ringer upp företag för att boka möten, sedan åker jag ut till dem och presenterar vad jag och mina kollegor på Freja Partner erbjuder.

 

Vad får du för respons när du är ute och presenterar Freja Partner?

Det finns ett jättestort intresse för det vi på Freja Partner gör, framför allt tycker många att det känns nytt och fräscht. I pricip alla jag möter blir positiva till vår idé att paketera juridik. Vi som jobbar här kan verkligen vara stolta över företaget!

 

Freja Partner hjälper företag med deras juridiska frågor. Hur djup kunskap har du inom juridik?

Vi har många jurister på Freja, och när kunderna behöver hjälp får de kontakt med en jurist med rätt kompetens för deras ärende. Självklart behöver jag som representant och kundansvarig ha en allmän kunskap i affärsuridik. Jag träffar företag i många olika branscher med olika behov, och jag behöver kunna berätta vad som är viktigt i just deras bransch. Som sagt siktar jag på att lära mig nya saker hela tiden och jag tycker att juridiken är väldigt intressant.

 

Du hamnade i Göteborg på grund av studier till Fartygsbefäl klass VII. Hur är det med båtlivet nu för tiden?

Jag är uppvuxen vid havet, i Örnsköldsvik och har i princip kört båt sedan jag var tre år gammal. Jag bestämde mig för att plugga till Fartygsbefäl Klass VII på Chalmers och gjorde klart den teoretiska delen. Sedan kom familjen emellan, nu har jag två söner på 1 år och 3 år. I princip all min tid som jag inte är på jobbet vill jag lägga på mina barn, det är familjen och vännerna som jag försöker att prioritera. Nu för tiden åker jag tyvärr väldigt lite båt, men planen är att köpa en båt när barnen blir lite äldre!

Kategorier
Medarbetare
Författare

Freja Partner


Freja Partner - framtidens juristbyrå