FRÅGA FREJA Ställ din juridiska fråga här. Kostnadsfritt svar inom 48h

Hanna gör det första intrycket

 

 

Hanna Olausson ansvarar för receptionen och det första intrycket våra besökare får här på Freja Partner. Hur länge har du jobbat på Freja Partner?

Jag har jobbat här i snart två år, jag började direkt efter gymnasiet när jag var 19 år. Det är roligt att ha varit med på Freja nästan från start, och fått vara en del av resan vi gjort hittills. Det är framför allt den familjära känslan här som gör att jag trivs så bra. Sedan gillar jag mötet med människor både över telefonen och fysiskt. På gymnasiet läste jag samhällslinjen med inriktning beteende, jag är väldigt intresserad av människor.

 

Din roll har förändrats och utvecklats under din tid här. Vilken roll hade du när du började på Freja?

När jag började här satt jag mycket i telefon för att boka möten för våra regionansvariga. Jag tycker det är roligt att skapa relationer och prata med så många olika människor. Men efter att tag ville jag ha ett mer varierat arbete med nya arbetsuppgifter och att få utvecklas på jobbet. Då passade det perfekt att vi på Freja behövde en receptionist. Nu är jag ansvarig för receptionen och tar emot alla våra besök med allt vad det innebär.

 

Du verkar ha många bollar i luften och koll på det mesta. Hur trivs du i receptionen?

Jag trivs mycket bra i receptionen, det känns kul att få göra det första intrycket. Jag vill att man alltid ska känna sig välkommen hit. Man kanske är lite orolig inför sitt första besök och då vill jag att man ska känna sig mer avslappnad när man kommer in. Jag gillar att småprata, så där som vi svenskar gör om vädret till exempel. Vi jobbar genomgående med att skapa en avslappnad och samtidig professionell atmosfär här på Freja. För oss betyder inte professionellt att alla måste bära kostym utan snarare att vi bemöter våra kunder med ett leende och ett fullt fokus på våra kunder.

 

 

 

Vad är det roligaste med ditt arbete?

Det är den personliga kontakten med kunderna som är det roligaste. Jag sitter fortfarande och ringer en del till kunder och då börjar man att bygga en relation redan där. Alla medarbetare och den goa gruppen vi är på Freja gör också mitt jobb väldigt roligt. Som receptionist har jag kontakt med alla här. Jag gillar också att vara med på interna möten som bland annat strategimöten, där lär jag mig mycket.

 

Du går alltid runt med något som ser ut som en babymonitor så att du har stenkoll på om en kund väntar utanför dörren. Hur förbereder du inför kundbesök?

Det handlar mycket om att planera. Jag tar emot bokningar och önskemål från alla på Freja. Det kan vara en av våra jurister eller regionansvariga som ska ha möte och behöver ett konferensrum. Då bokar jag upp ett rum och lägger in i kalendern att jag ska ta emot besöket. Jag ordnar allt runt omkring till exempel att se till att det finns kaffe och te att bjuda på. Sedan blir det en del lösa-saker-för-stunden-grejer som kommer upp.

 

Var samlar du din energi och vad gör du när du inte jobbar?

Just nu läser jag en kvällskurs inom genuskunskap om inlärning och utbildning, det är sjukt roligt. Jag blir så inspirerad när jag sitter på föreläsningarna. Det började med att jag ville hitta en hobby, och genuskunskap är något som berör alla.

På min fritid tycker jag om att träna, då får jag massor med endorfiner och jag mår bättre. Det brukar bli olika pass på gymmet nu på vintern, och på sommaren blir det joggingturer och promenader. Jag har alltid varit en lagmänniska, jag var till och med lagkapten i mitt gamla fotbollslag. I alla lagsporter är det som här på Freja, vi delar motgångarna och vi gläds med varandra!

Kategorier
Medarbetare
Författare

Freja Partner


Freja Partner - framtidens juristbyrå