FRÅGA FREJA Ställ din juridiska fråga här. Kostnadsfritt svar inom 48h

Freja besöker Eget Företag-mässan

I slutet av förra veckan åkte jag och några av mina kollegor till Stockholm för ett besök på mässan Eget Företag. Detta besök var mycket givande och jag skulle vilja rekommendera en visit för alla som driver, eller funderar på att starta en mindre verksamhet.

I torsdags eftermiddag hoppade vi på tåget till Sveriges huvudstad för att vara redo för mässan på fredag förmiddag. Väl framme på Älvsjömässan, möttes vi av drivna själar som ville visa upp sina tjänster och produkter. Vi pratade med många olika typer av företag, allt ifrån faktureringsbolag och marknadsföringsbyråer till medlemsorganisationer. Eventuellt kan även dessa möten resultera i framtida arbetsrelationer av olika slag.

Det som gjorde mig mest imponerad var några mindre företag som haft en kraftig utvecklingskurva redan från start, där de antingen kommit på en unik affärsidé, marknadsfört sig på ett annorlunda sätt eller helt enkelt bara vänt sig mot rätt typer av kunder. Slutsatsen jag drog, var att fokus på kärnverksamheten var en gemensam nämnare för dessa företag. Istället för att ge sig på arbete de själva inte hade kunskapen för, omgav de sig med rätt personer för rätt område.

Varför jag tycker att detta var en så givande visit är att det är mycket utbytande av tankar, inspiration och motivation. Även misstag och framgångsrecept är något som de flesta företagare verkar gilla att dela med sig av. Oavsett om du varit igång med ditt företag en längre period eller om du är i valet och kvalet att starta eget, finns det mycket att hämta på dessa typer av sammanträden. Kanske inspirationen tryter, du vill höra framgångshistorier från andra företagare eller om du helt enkelt vill ställa ut själv, så tror jag att företagarmässor är något även för dig!

Kategorier
Andreas vecka Karriär
Författare

Freja Partner


Freja Partner - framtidens juristbyrå