FRÅGA FREJA Ställ din juridiska fråga här. Kostnadsfritt svar inom 48h

Erfaren jurist är ny i vårt team

Teresa Doré är jurist och arbetar sedan december 2017 hos oss på Freja Partner. Vi är väldigt glada över att hon valde att börja arbeta hos oss då det blir en förstärkning av teamet. För att lära känna henne bättre har vi ställt några frågor. Läs om Teresas långa erfarenhet och hennes fritidsintressen här.

Vad gjorde du innan du kom till Freja Partner?

Jag är läste till jur.kand. på Handelshögskolan i Göteborg varefter jag jobbade fem år som processförare både på Skatteverket och på Kronofogden. Efter det gick jag över till en affärsjuridisk byrå där jag arbetade operativt som kontorschef i drygt nio år. Därefter var det dags att testa något nytt vilket har lett till att jag landat här på Freja Partner, något som känns väldigt bra. Jag kommer främst att, som ombud för våra kunder, processa tvistemål i domstol.

 

Du har lång erfarenhet inom ditt yrke. Vad tar du med dig hit till Freja?

Erfarenhet! Jag har drivit rättsliga processer i snart femton år och mina huvudsakliga rättsområden är just associationsrätt och aktiebolagsrätt. Jag tycker om att processa och hoppas att min entusiasm kan smitta av sig på gruppen. Jag tar också med mig min prestigelöshet. Jag har företrätt såväl börsnoterade bolag som enskilda näringsidkare och har stor respekt för att varje process är unik för respektive part och att man måste lyssna på den historia som föranlett den aktuella tvisten. Jag är noga med att göra en affärsmässig bedömning av varje tvist för att värna våra kunders intressen. Mitt mål är att vi på Freja Partner ska lösa tvister på bästa tänkbara sätt för våra kunder.

 

Vad har du fått för intryck av Freja Partner sedan du började här i december?

Juristteamet på Freja Partner är en mycket dynamisk grupp. Vi arbetar mycket tillsammans och alltid mot gemensamma mål. Vår affärsidé är oerhört intressant och modern och ligger helt rätt i tiden. Vi skiljer oss från andra affärsjuridiska byråer eftersom en kund genom sin prenumeration har väldigt nära till en juridisk kontakt. Det finns ett behov hos främst småföretagare av att kunna lyfta luren och snabbt få rådgivning i den fråga som man kanske går och grunnar på. Vi har som mål att ge snabb och korrekt vägledning och att dessutom kunna hoppa in som ombud då en tvistefråga gått till rättslig process oaktat vem som inlett den. Det gör att det är stor variation i arbetet, något som jag tycker är oerhört givande.

Mina nya kollegor har välkomnat mig på allra bästa sätt och jag ser fram emot att få utvecklas tillsammans med dem under lång tid framöver.

 

Vart bor du, och vad gör du när du inte jobbar?

Jag bor i Mölndal med min man och våra två barn, Gunnar 3,5 år och Hilla 2 år. Både jag och min man arbetar med juridik vilket gör att det ibland blir rättsliga diskussioner även hemma. Vi månar mycket om att ta tillvara på tiden tillsammans med barnen och att bara få vara mamma och pappa.

Av naturliga skäl består min fritid till stor del av att utveckla barnens respektive intressen, men jag försöker också att dela med mig av mina egna intressen till barnen. Vi målar ofta tillsammans och jag tar gärna hjälp och sällskap av både man och barn när jag lagar mat. Intresset för matlagning delar jag fantastiskt nog med mina nya kollegor och det blir ofta jämförelser av olika recept i lunchrummet.

Mölndal är ett härligt ställe att bo på. Närheten både till naturen och sjöarna samt till Göteborg är oslagbar.

 

Hur kommer det sig att du blev jurist?

Det har inte varit självklart för mig att jag skulle bli jurist, det kunde lika gärna ha slutat med att jag gjorde något helt annat. Mina föräldrar har berättat för mig att jag gärna medlade i sandlådan när det uppstod konflikter, så konflikthantering och konstruktiva samtal sammanfaller nog ändå bra med min personlighet.

Jag har ett genuint intresse för affärer och hjälpte under studietiden till med att starta upp Lush i Göteborg.

 

Du har en lustig koppling till lokalerna här också, berätta.

Innan Freja Partner flyttade in i lokalerna så låg det en klädagentur här, som jag alltid besökte i samband med olika kundevenemang. Jag har därmed provat kläder på de allra konstigaste ställen på kontoret och har många positiva minnen från lokalerna!

 

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?

Jag har många klientmöten och varvar mina möten med process i domstol. Vi går ofta igenom våra olika tvister tillsammans för att på bästa sätt ta tillvara våra juristers olika infallsvinklar och tankekedjor. Just nu går jag igenom rutiner för arbetet för att få allt att fungera och lär mig också om hur Freja Partner och våra samarbetspartners fungerar.

Det känns både roligt och spännande att vara en del av juristteamet på Freja, och jag ser fram emot att dela med mig av min långa erfarenhet till avdelningen. Jag ser också fram emot att få träffa många av våra kunder för att på bästa sätt bistå dem i deras juridiska spörsmål.

Kategorier
Medarbetare Nyhet
Författare

Freja Partner


Freja Partner - framtidens juristbyrå