FRÅGA FREJA Ställ din juridiska fråga här. Kostnadsfritt svar inom 48h

Enkla tips för att få ditt företag att växa

Från stund till stund är jag i kontakt med företagare som är ivriga att få sitt företag att växa. I denna situationen är det lätt att man blir allt för ambitiös och lägger sitt fokus mer på framtiden än i nuet.

Står du också och trampar på samma plats samtidigt som du drömmer om att ha ett större företag? Då har jag några enkla tips att dela med mig utav!

En stor del av de som startar upp ett företag vill att firman ska växa väldigt fort och tänker att det inte kommer vara allt för svårt.

Det är väl bara att få ut min tjänst/produkt på marknaden? 

Absolut, en viktig del i ditt företagande är att ha en klar affärsidé som fyller ett behov på arbetsmarknaden. Däremot är det mycket annat att tänka på inom livet som företagare.

 

⋅ Håll ditt fokus på kärnverksamheten 

Hoppa över uppdrag som avviker från de typer av arbeten du utför bäst. Att ta på sig det extra arbetet du egentligen inte specialiserar dig på, kan bli kostsamt och ta tid och kraft från din kärnverksamhet. Vid tillväxtfas bör resurserna spenderas med eftertanke, då en hel del resurser kan vara nödvändigt för tillväxt.

 

⋅ Skapa en intern gemenskap

Har du anställda eller delägare, är det viktigt att få alla att känna sig delaktiga för att göra en gemensam resa mot tillväxt. Detta resulterar ofta i större ansvarstagande och lojalitet mot företaget.

 

⋅ Kommunikation

Se till att hålla hela företaget ständigt uppdaterade om förändringar som sker och hur målbilden för företaget ser ut. Oväntade överraskningar är inte alltid uppskattade varken för företagare eller anställda.

 

⋅ Var inte rädd att ta hjälp

I många fall kan det vara lätt att tänka att man klarar sig på egen hand. Däremot finns det alltid människor som gör vissa saker bättre. Med detta sagt är det en otroligt stor lättnad att kunna ta hjälp på de områden du själv inte är som starkast. Vare sig du finner din hjälp internt eller externt, bör du alltid se över dina alternativ och välja rätt person för rätt arbete.

 

Dessa tips är givetvis hjälpsamma även om du inte planerar expansion. Är du nöjd med din storlek på företaget, kan dessa tips underlätta ditt arbetsliv enormt och är något du bör ägna en extra tanke åt.

Kategorier
Andreas vecka Karriär
Författare

Freja Partner


Freja Partner - framtidens juristbyrå