FRÅGA FREJA Ställ din juridiska fråga här. Kostnadsfritt svar inom 48h

Casper gör sin LIA på Freja

Casper Jonasson läser för närvarande sin andra termin på IHM Business School i Göteborg och gör sin LIA (Lärande i arbete) hos oss på Freja Partner. Det tycker vi är väldigt roligt och hoppas att Casper ska få en lärorik tid hos oss med nya infallsvinklar, kunskap och ett och annat gott skratt.

Vem är du och vad går du för utbildning?
Jag är väl lite av vad man kallar en ‘’föreningsmänniska’’ och har under min uppväxt provat på många olika sporter, allt från fotboll, till innebandy och ishockey. Genom idrotten har jag skapat kontakt med många nya människor, fått chansen till att vara funktionär och delta i flera olika evenemang. Just nu går jag utbildningen Internationell Säljare B2B, där jag framförallt får kunskap inom affärsmannaskap, med inriktning mot försäljning och ekonomi. Eftersom jag alltid haft ett stor intresse för ekonomi läste jag Ekonomiprogrammet på gymnasiet, Elitidrottsgymnasiet Katrinelund.

 

Hur kom du i kontakt med Freja?
Jag kom i kontakt med Freja genom en klasskompis på IHM, som är vän med en av de anställda här. Han rekommenderade mig att ringa till Petter (tf försäljningschef) och visa mitt intresse och jag fick ett bra intryck direkt. Eftersom jag alltid har tyckt att juridik är en intressant bransch var det spännande att få inblick i det nytänkande konceptet som Freja arbetar med.

 

Vad är dina huvuduppgifter på dagarna?
Under de första veckorna har jag ägnat tid åt att lära känna företaget. Jag har hittills fått en inblick i hur de regionansvariga arbetar, alltifrån den första kontakten med kunden till det att man gör en uppföljning eller förhoppningsvis försäljning. Genom att hjälpa våra regionansvariga med mötesbokning via telefon får jag chansen att prata med och skapa en relation med många nya människor. Givetvis får jag även följa med på kundmöten och fortsätta hjälpa alla regionsäljare med att skapa en bra relation till kunderna.

Hur länge ska du vara på LIA?
Totalt under min utbildningsperiod ska jag vara ute på LIA i 27 veckor. Min första period, som är 10 veckor, spenderar jag här på Freja. Jag ser LIA som otroligt lärorikt då jag får möjligheten att knyta kontakter inom arbetslivet, som jag kommer att ha nytta av genom hela min karriär.

 

Vad tycker du är roligast med LIA på Freja?
Först och främst tycker jag det är roligt att få komma ut i arbetslivet. Det är stor skillnad på att lära sig i teorin, jämfört med att få använda kunskaperna i praktiken. Där tycker jag mina medarbetare ger mig fantastiskt bra hjälp och kommer med tips och förslag om hur jag kan bli bättre och därigenom utvecklas. Under de första fyra veckorna har jag fått följa med olika regionansvariga ut på kundmöten och fått lära mig enormt mycket. Jag tycker alla medarbetare har arbetat för att få mig att känna mig välkommen. Det är en väldigt bra stämning inom hela företaget.

 

Avslutningsvis, vad tycker du om att göra när du inte är på Freja eller pluggar?
Jag har alltid haft ett stort intresse för sport, framförallt fotboll, där jag tidigare har spelat ungdomsfotboll i GAIS som jag kombinerade med idrottsgymnasiet Katrinelund. Efter att jag slutade spela för GAIS i 17-årsåldern valde jag att gå tillbaka till Näsets SK där jag fortfarande är aktiv. Jag är väldigt utåtriktad och älskar att träna, genom fotbollen kan jag kombinera båda delarna.

Kategorier
Medarbetare Nyhet
Författare

Freja Partner


Freja Partner - framtidens juristbyrå