FRÅGA FREJA Ställ din juridiska fråga här. Kostnadsfritt svar inom 48h

Agera inte bank! – Inkasso

Idag drar sig vissa företagare för att anlita ett inkassobolag. Anledningen är ofta att man är rädd att skada relationen till kund. Däremot är det givetvis väldigt viktigt att få in det kapital man arbetat för. Genom att skicka din faktura till inkasso, sätter du lite fart på din kund och får in dina pengar snabbare.

Idag var jag i kontakt med en kund som berättade om sina tidigare erfarenheter för mig. Han grämde sig över att han tidigare inte använt sig utav ett inkassobolag. Anledningen till varför han inte gjorde det var att han kände oro över att göra illa framtida arbetsrelationer.

Ett scenario han tog upp för mig, är något jag hör allt för ofta som företagsrådgivare.

Min kund hade utfört ett markarbete i Stockholms län, där han jobbade som underentreprenör. När det väl kom till förfallodatum på fakturan, betalade inte gäldenären (vår klients kund). Vid kontakt med gäldenären, påstod denne att betalning skulle ske inom snar framtid. Veckorna blev till månader och efter drygt två månader gick gäldenärens företag i konkurs. Det är pengar som min kund aldrig ser igen.

 

Vad jag vill få sagt här är: Rätt ska vara rätt! Har du levererat din produkt eller tjänst, ska du få betalt. Det kan vara väsentliga summor, som avgör om ditt bolag klarar sig i det långa loppet. Inkassohandläggare är sällan för hårda mot gäldenären, men sätter lite press och visar att man är seriös med att få in betalning.

Genom vårt inkassosystem, laddar du enkelt upp din faktura på portalen på hemsidan. Vi behåller inkassoavgift och dröjsmålsräntan men du erhåller alltid ditt originalbelopp.

Kategorier
Andreas vecka Produkt
Författare

Freja Partner


Freja Partner - framtidens juristbyrå